Otevřené digitální zdroje

Jednotlivé výukové materiály

Z
Číslo ODZ: 163
Jazyk: česky
Nemoci a výživa 1. blok
Mgr. Světlana Lisová, Bc. Tomáš Ulč, DiS.
První část obsáhlého celku „Nemoci a výživa“ zahrnuje onemocnění obezity v dospělém i dětském věku, metabolický syndrom, poruchy příjmu potravy a jiné vybrané psychiatrické nemoci. Tyto jsou vždy…
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 165
Jazyk: česky
Nemoci a výživa 2. blok
Bc. Tomáš Ulč, DiS., Mgr. Soňa Galušková
Druhá část obsáhlého celku „Nemoci a výživa“ zahrnuje vybraná onemocnění chirurgická, infekční a onkologická. Jednotlivé skupiny onemocnění jsou vždy doplněny o jejich léčebnou výživu. Poslední část…
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 167
Jazyk: česky
Nemoci a výživa 3. blok
Mgr. Lisová Světlana, Mgr. Petra Nováková, DiS.
Druhá část obsáhlého celku „Nemoci a výživa“ zahrnuje onemocnění systému vylučovacího, respiračního a kardiovaskulárního. Vybraná onemocnění jsou vždy doplněna o léčebnou výživu a poskytují studentům…
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 169
Jazyk: česky
Nemoci a výživa 4. blok
Mgr. Soňa Galušková, Mgr. Petra Nováková, DiS.
Poslední část obsáhlého celku „Nemoci a výživa“ zahrnuje ontogenezi člověka od narození až po jeho zánik se stručnou charakteristikou jednotlivých období a specifickými onemocněními pro daná období. Vybraná…
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 171
Jazyk: česky
Fyziologie výživy
Bc. Martina Korejčková, DiS., MUDr. Hedvika…
Výukový materiál podává přehled základních složek výživy a objasňuje jejich význam pro organismus. Dále popisuje stavbu a funkci trávicího systému, trávení a vstřebávání živin a jejich metabolismus.
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 176
Jazyk: česky
Výživa ve sportu
Mgr. Andrea Křížová
Oblast výživy a zdravého životního stylu se v posledních letech těší velkému zájmu nejen profesionálních sportovců, ale také široké veřejnosti. Je třeba si ale uvědomit, že nutriční nároky jednotlivých…
ZDARMA
Z
Číslo ODZ: 181
Jazyk: česky
Alternativní výživa z pohledu nutričního terapeuta
Mgr. Marie Martiňáková
Studijní text je koncipován jako podpůrný materiál, shrnující základní informace z oblasti alternativní výživy s cílem využít je při sestavování jídelních lístků a v nutričně dietologické praxi. Text je…
ZDARMA