Inovace VOV

portál inovace
vyššího odborného vzdělávání

Aktuality

19. 8. 2020
e
z
t
p
Úvodní obrázek - obálka ODZ

Vážení autoři,

na novém portálu bude možno pro dosažení lepšího vzhledu a snazší orientaci vložit k Vašim ODZ malý ilustrační obrázek (plnící podobnou funkci jako obálka knihy).

Obálku si můžete navrhnout v rámci fáze "Finální oprava"; více zde: https://www.vovcr.cz/autori/finalizace/ (bod 6).

Budeme rádi, když tuto možnost využijete.

19. 5. 2020
e
z
t
Multimediální prvky a autorská práva

Vážené autorky, vážení autoři,

následující informace je určena pouze pro ty z Vás, kteří vkládají do ODZ vlastní videa či animace – ostatním se omlouváme za nevyžádanou zprávu.

V této fázi projektu VOV provádíme zpracování Vašich textů a jejich převod do online podoby. Přitom mimo jiné nahráváme Vámi dodané podklady a prvky na příslušné servery; videa jsou umisťována na YouTube, odkud budou v online textech přehrávána.

Platforma YouTube provádí bezprostředně po nahrání videa pomocí pokročilých algoritmů kontrolu a vyhledává (mimo jiné) prvky a části, které podléhají autorským právům. Pokud zjistí podezření na porušení autorských práv, je nutno video ze serveru smazat; při častém porušování práv však může YouTube v krajním případě přistoupit i k celkovému zablokování daného kanálu se všemi doposud nahranými videi (včetně nahrávání videí nových).

Tomu je třeba důsledně předcházet. Postiženo by nebylo jen dotčené jednotlivé video porušující autorská práva, ale celý kanál s videi Vašich kolegů. Bohužel několik případů videí, ve kterých YouTube detekoval porušení autorských práv, jsme již v projektu VOV zaznamenali.

Proto na Vás naléhavě apelujeme, abyste provedli kontrolu ve Vámi odevzdaných videích či animacích a ujistili se, že v nich nejsou obsaženy žádné prvky, které by mohly porušovat autorská práva a/nebo nemají potřebnou licenci CC umožňující jejich volné šíření. Toto se týká zejména použité hudby a zvuků ve Vašich videích a animacích, již hotových cizích záběrů a sekvencí, statických obrázků apod. Pokud si nejste jisti licencí konkrétního prvku použitého ve Vašem videu či animaci, doporučujeme takový prvek z videa raději odstranit či jej nahradit jiným, u kterého je jeho použití nepochybně v souladu s CC licencí.

Pokud si přejete své video či animaci upravit a zaslat nám je pro potřeby Vašeho textu znovu, obraťte se na nás prosím prostřednictvím projektového e-mailu vov@fel.cvut.cz, abychom se mohli domluvit na záměně příslušného prvku. Pro urychlení celého procesu uveďte prosím předmět e-mailu ve tvaru:
[VOV-“název sekce (TECH, EKON, ZDRAV)”] ODZ “číslo” - výměna videa
např. tedy:
[VOV-ZDRAV] ODZ 000 - výměna videa
a do emailu popište, které video si přejete ve Vašem textu zaměnit

Děkujeme Vám předem za spolupráci.

Technický tým projektu VOV

7. 5. 2019
e
z
t
Nové aktuality

Do systému pro správu úkolů jsme doplnili aktuality.
Chcete-li dostávat e-mailové zprávy o nových aktualitách můžete po přihlášení do aplikace, v nastavení svého profilu, zaškrtnut možnost jejich odběru. Jednoduchý návod naleznete níže na obrázku.
V případě, že se bude jednat o důležitou aktualitu, budete po přihlášení vyzváni k potvrzení jejího přečtení.

Všechny aktuality naleznete také v hlavním menu pod položkou Aktuality.


25. 3. 2019
e
z
t
Zahájení tutorovaného on-line kurzu o MOOC kurzech 25. 3. 2019

V pondělí 25. března 2019 bude zahájen tutorovaný MOOC kurz s názvem "Úvod do otevřeného vzdělávání a MOOCů".
Tento kurz vzniká jako výstup KA6 ekonomické sekce projektů VOV. Tutorem kurzu bude pan Dominik Lukeš. Kurz bude otevřený a může se ho tedy zúčastnit kdokoli bez omezení, primárně je určen pro ekonomickou sekci.

Účastník MOOC kurzu potřebuje počítač s prohlížečem, připojení k internetu a funkční zvuk a video na počítači. Kurz je na adrese projektu: https://www.vovcr.cz/mooc/
Na stránce platformy MOOC se pouze klikne na název kurzu (Úvod do otevřeného vzdělávání a MOOCů) a otevře se dialog pro registraci účastníka. Dále již účastníka navede systém.

Registrace je nutná pro podporu tutorem. Bez registrace je možné pouze procházet uložené materiály. Registraci je možné provést v předstihu (již nyní).

23. 3. 2019
e
z
t
Úvodní školení pro autory ODZ 8. 4. 2019

Další úvodní školení pro autory ODZ se uskuteční 8. 4. 2019 odpoledne na ČVUT v Praze-Dejvicích. Přihlásit se můžete zde:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iccaQgg1Qa6GO_5cWulyyjR9e-04s8pxU6Pj-f86mE8/edit?usp=sharing

6. 12. 2018
e
z
t
On-line konzultace pro autory ODZ 11. a 14. 12. 2018

Otevřeli jsme dva další termíny konzultací pro autory ODZ. Přihlásit se můžete zde:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AuarM_o60dY-DdC5_abqsKauaA7x5Ck4q6NHfPD7xJs/edit?usp=sharing
Podrobné informace pošleme přihlášeným účastníkům cca 2 dny před termínem konání.

6. 12. 2018
e
z
t
Zahájení tutorovaného on-line kurzu o MOOC kurzech 10. 12. 2018

V pondělí 10. prosince 2018 bude zahájen tutorovaný MOOC kurz s názvem "Úvod do otevřeného vzdělávání a MOOCů".
Tento kurz vzniká jako výstup KA6 ekonomické sekce projektů VOV. Tutorem kurzu bude pan Dominik Lukeš. Kurz bude otevřený a může se ho tedy zúčastnit kdokoli bez omezení.

Účastník MOOC kurzu potřebuje počítač s prohlížečem, připojení k internetu a funkční zvuk a video na počítači. Kurz je na adrese projektu: https://www.vovcr.cz/mooc/
Na stránce platformy MOOC se pouze klikne na název kurzu (Úvod do otevřeného vzdělávání a MOOCů) a otevře se dialog pro registraci účastníka. Dále již účastníka navede systém.

Registrace je nutná pro podporu tutorem. Bez registrace je možné pouze procházet uložené materiály. Registraci je možné provést v předstihu (již nyní).