4.6
Kontrolní test
Na čem jsou založeny chemické metody stanovení sacharidů v potravinách?
Co se musí na začátku většiny chemických metod se vzorkem udělat?
Čím začíná pracovní postup stanovení celkového obsahu sacharidů v potravinách?
Co je výsledkem stanovení, jestliže se provedla inverze vzorku?
Jaká je podstata všech chemických metod stanovení cukrů v potravinách?
O jakou chemickou metodu podle Herzfelda se jedná?
O jakou chemickou metodu podle Schoorla se jedná?
Co se stanovuje Schoorlovou metodou po vyloučení sraženiny?
V jakém prostředí po vyloučení sraženiny pokračuje postup Schoorlovy metody?
Co je odměrným roztokem při titraci u Schoorlovy metody?
O jakou chemickou metodu podle Bertranda se jedná?
Jak se postupuje u Bertrandovy metody po vyloučení sraženiny?
O jakou chemickou metodu podle Luffa-Schoorla se jedná?